Algemene productinformatie

WAAIERS

Wij hebben voor u prachtige en handige waaiers in Cuba ingekocht, die wij aanbieden in diverse prijsklassen en kwaliteiten.

Wij hebben gelet op de volgende aspecten:

* Waaiers voor een kleine prijs van kunststof, sommige met kant, onder andere met Cubaanse taferelen er op bedrukt en
* Luxe waaiers, mooi, goede kwaliteit die klein genoeg zijn om in een handtas of zak gestoken te worden van hout gemaakt, met de hand beschilderd. Deze komen uit Matanzas, Cuba
* Waaiers die u zelf uit een grotere collectie kunt uitkiezen voor de verkoop binnen uw onderneming of als relatiegeschenken.
* Diverse prijzen, afhankelijk van het aantal in te kopen waaiers.

Klik HIER om naar de webwinkel te gaan

SCHOMMELSTOELEN

of de kunst van het rustig genieten op de veranda, in de tuin of in de woonkamer.

Schommelstoelen zijn een vertrouwd beeld in de Cariben. Wiegend kom je tot rust na een dag gedane arbeid. (Aanstaande) moeders genieten ervan omdat hun kindje er zo lekker rustig van wordt.
De stoel kan dan ook in de slaapkamer geplaatst worden.

Cuba-co heeft CUBAANSE schommelstoelen gemaakt van cederhout.
De zitting en de rug zijn gemaakt van gevlochten vezels en "junquillo".

Een doorzichtige karamelkleurige vernislaag dient als afwerking van de stoel.
De stoel wordt als bouwpakket geleverd. Het enige wat u nog te doen staat is het in elkaar zetten.
Onze stoelen zijn er in twee maten: voor volwassenen en voor kinderen.

Klik HIER om naar de webwinkel te gaan

Hoeden en Petten

DE PANAMA HOED is afkomstig uit EQUADOR en kent verschillende modellen voor mannen en vrouwen. De Spanjaarden die 'na Columbus' de Nieuwe Wereld introkken, gaven de inboorlingen opdracht om daarmee beschermende hoeden tegen de zon te vlechten.
Dat is de oorsprong van de strooien panamahoed, in Equador.

De hoed wordt via Panama uitgevoerd en kreeg daardoor zijn naam.  

Het is de koning onder de hoeden die gedragen wordt om de Caribische elegantie uit te stralen.
De hoed staat iedereen, man of vrouw.  

Theodore Roosevelt bezocht Panama in 1906 om er de aanleg van het kanaal te inspecteren.
Hij was de eerste Amerikaanse president die zich gedurende zijn ambtstermijn buiten de Verenigde Staten begaf. Amerikanen zagen foto's van Roosevelt in tropenpak met een hoed op, waardoor het dragen van deze hoed een rage werd. De hoed werd geassocieerd met Panama en heet nog steeds zo. Ook toen al werd hij gemaakt in Equador.

Beroemde musici zoals Compay Segundo uit Cuba dragen en droegen graag een Panama hoed op het hoofd. De panama hoed heeft, evenals de guayabera en de zwart-witte of  bruin-witte schoenen een Caribische uitstraling. Een dikke sigaar completeert het imago van de heren in deze cultuur.
Er zijn vele prettige associaties mee gemoeid van raderboten tot veaudevilles. 

De hoeden worden gemaakt van een soort palmblad van de jipi-japa-boom (spreek uit giepie-gappa) de 'panamahoedpalm', de Carludovica palmata vormt de basis. De plooibare bladen worden in de bergdorpjes gesneden en gevlochten en moeten om hun soepelheid te behouden onder water worden gevlochten. Het is een geweldig karwei om zulke hoeden te maken. Een originele panamahoed maken kan wel een maand duren, al zijn de grove hoeden sneller klaar. Daar gebruikt men vlechtrepen bij, van maar acht strengen. De fijnere kwaliteiten worden gevlochten met repen van 16 of meer strengen. De palmbladeren moeten in het hete bergklimaat vochtig gehouden worden, anders zijn ze niet te bewerken. Er kan of mag, maar vier uur achtereen gewerkt worden, waarna het materiaal in een vochtige doek of onder water wordt bewaard. De kleureffecten krijgt men door de strengen in verfbaden te dompelen. De bol van de hoed wordt om een mal gevormd, terwijl de randen uit de vrije hand gemaakt worden. Echte soepele panama's kunnen strak opgerold worden, om door een ringetje te halen'. Voor de hele goede, originele luchtgewicht panamahoeden mag je wel 500 euro betalen. Dit zijn uiteraard niet de hoeden die Cuba-co aanbied. Er bestaan Panama hoeden die meer dan € 1000.- kosten.

De goedkoopste Panama kost bij Cuba-co € 50.- , wat helemaal niet duur is voor deze hoed en veel goedkoper dan in de winkel. Er is ook een hoed voor €  65,-. Ja, in vergelijking met veel andere hoeden, is de hoed duur, maar dat maakt het voor hoeden"freaks" juist zo interessant.
Anders zou iedereen er mee rondlopen!  

Cuba-co heeft ook strohoeden voor heren  die veel goedkoper zijn maar uiteraard niet dezelfde uitstraling en kwaliteit hebben.

Klik HIER om naar de webwinkel te gaan