Don Cubanito

Don Cubanito vertegenwoordigd de moderne cubaanse muziek met een fusie van reggaeton, latin groove en Dance.

Rey Flores, alias "Don Cubanito" werd geboren op 8 maart 1982 in Havana Cuba.  Zijn passie voor muziek begon al heel vroeg.  Al op 10-jarige leeftijd begon hij te zingen in een kindertheater waar hij een heel goede feedback en lof kreeg van het publiek.

Na zijn theater avontuur schrijven zijn ouders hem in op de Muziekschool waar hij gitaar, piano en zijn favoriete vak zang studeert.

Zijn jeugd brengt hij door met zingen in popbands, Cubaanse trios en kwartetten.  Op 20-jarige leeftijd wordt hij lid van de Cubaanse salsaband  “Aché Havana”.

Met Aché Havana verlaat hij Cuba voor de eerste keer voor een tour door Europa, te gast bij verschillende festivals.  Terug in Cuba neemt hij als solist een demo CD op met Reggaeton en Rap-latino met als titel “El Sandunguero” waar ook de naam “Don Cubanito” ontstaat. Het doel van Don Cubanito is het genre bekend te maken voor een breed publiek en de naam van Cuba en alle latino’s sterk te houden. Alle nummers zijn Spaanstalig gezongen en het volledige repertoire is eigen werk.  Reggeaton, Latin, fusie met dans, merengue en salsa. Muziek die Latijns-Amerika met de rest van de wereld samen brengt. Que viva la musica.

Rey Flores, alias "Don Cubanito".
 

    

 

Social Media: