TUMBAO CUBANO

 

Niet zonder trots stellen wij u TUMBAO CUBANO voor. De basis van deze spetterende band bestaat uit Cubaanse musici die met de nodige energie hun eigen muziek naar het Europese publiek brengen.

TUMBAO CUBANO vertolkt Cubaanse traditionele muziek zoals son montuno, salsa, chachacha, guaracha maar ook merengue, cumbia, bachata, bolero,… Ook de Cubaanse meesters worden niet vergeten en zo staan er ook thema’s op het programma van Buena Vista Social Club, Celia Cruz, enkele traditionele nummers, …. kortom voor ieder wat wils!!!!
Belangrijk is dat alle thema’s origineel bewerkt zijn of gecomponeerd zijn door Yosmany Cruz Sanches (“director musical” van de band), hierdoor heeft TUMBAO CUBANO een eigen kleur en een eigen origineel repertorium dat toch trouw blijft aan de “ Cubaanse Roots”.
De Cubaanse musici wonen nu in België maar sommige kennen elkaar van Cuba waar ze al samen musiceerden (o.a. Grupo Azucar, Sello LA, Septeto Havana).
De musici van TUMBAO CUBANO bespelen onder andere de volgende instrumenten:
Zang, Tres (Cubaanse dubbelsnarige gitaar), basgitaar, percussie (congas, timbales & kleinpercusie), trompet, saxofoon-klarinet.
De groep verzorgde tot nog toe allerlei salsadansavonden, festivals in België en Nederland, fiestas latina, bedrijfsfeesten, bruiloften, kroegentochten, enz… en kan prat gaan op een onverdeeld succes en enthousiasme van het publiek.
TUMBAO was te gast op de Sfinks Roots Rally, Beleuvenissen, Global Fiesta (over 22 steden en gemeenten in Vlaanderen), Zomer van Antwerpen…. Als voorlopig hoogtepunt speelde TUMBAO CUBANO met enorm succes op het “Zomercarnaval” in Rotterdam in 2004(meer dan 600.000 mensen!).
Voorbije zomer nam TUMBAO CUBANO deel aan “ZOMERFESTIVAL” in verschillende steden in België en Nederland.
Ze spelen in diverse formaten, ook als Timbre Cubano.  
 

Social Media:

Now playing: -
  1. Marieta - Tumbao Cubano
  2. Sin Plumita - Tumbao Cubano
  3. Juanita More - Tumbao Cubano